0

Brokkoli saláta mandulával

A brokkoli saláta lehet unalmas, de  ha  keverünk  hozzá egy csípős  sajtovinaigrette mártást, diót  és friss sajtot, akkor  ez az étel  extra lehet. 4 személyre hozzávalók: 12 dkg brokkoli virág,  6 mini paprika, karikára szeletelt,  1/3 csésze apróra vágott mogyoróhagyma,1 gerezd fokhagyma, aprítva, 1/4 teáskanál pirospaprika,  1/2 csésze kockára vágott friss mozzarella sajt,  1/4 csésze apróra vágott pirított és sózott mandula, 1/4 csésze + 1 evőkanál olívaolaj,

3 evőkanál vörös borecet, 1 teáskanál dijoni mustár, 1/4 teáskanál só, 1/4 teáskanál bors. A brokkoli saláta mandulával elkészítése.Habverővel keverjük össze a 1/4 csésze olívaolajt, a vörösborecetet, a dijoni mustárt, a sót és borsot. Tegyük félre. Gőz fölött pároljuk meg a brokkolit forrásban lévő vízben a kívánt érzékenységig, körülbelül 5-7 percig. Eközben melegítsünk fel egy evőkanál olívaolajt egy nagy serpenyőben közepes lángon. Pirítsuk meg a hagymát és paprikát addig, amíg puha nem lesz a mogyoróhagyma.

Készül a brokkoli saláta mandulával

Készül a brokkoli saláta mandulával

Hozzáadjuk a fokhagymát és a felszeletelt mini étkezési paprikát. Főzzük együtt, amíg paprika megpuhul Ekkor adjuk hozzá párolt brokkolit  és keverjük jól össze. Főzzük egy percig, majd szedjük át egy nagy tálba. Azonnal öntsük rá körülbelül a felét a vinaigrette mártásnak és kevergetve állítsuk össze. Hagyjuk állni körülbelül öt percig, majd adjunk hozzá a többi vinaigrette mártást,  ha szükségesnek látjuk. A mozzarella sajtot és a mandulát csak a tálalás előtt tesszük a tetejére. Tálaljuk melegen vagy szobahőmérsékleten.

  
Iktatva: Saláta Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013