0

Brokkoli saláta I

Használjunk egy kis kést, és ezzel távolítsuk el a brokkoli virágokat a száruktól, és vágjuk fel kisebb darabokra. Alapvetően ez az alkalom, hogy a brokkoli nagyon finom és dekoratív kinézetű legyen a salátában, így ne sajnáljunk egy kis időt erre. A vékonyabb szárakat nem kell eldobni, csak a vastag száraz alapot, vágjuk fel a zsenge szárakat hosszában félbe, és finomra szeleteljük fel.Fehérítsük ki a brokkolit és a szeletelt szárakat rövid idő alatt forrásban lévő sós vízben 60 másodpercig,

ami elég hosszú idő ahhoz, hogy megpuhuljon a brokkoli, de még mindig ropogós marad. Ezután szűrjük le egy szűrőedénybe, tekerjük utána körbe egy tiszta konyharuhával, hogy szárazak legyenek. Miután teljesen megszáradtak, helyezzük be egy tálaló tálba. Süssük meg a szalonnát, közepes lángon egy kicsi olívaolajban, amíg ropogós és aranyszínű lesz, majd egy kanállal szedjük át a szalonnát a brokkolira. Minden maradék zsírt a serpenyőben felhasználhatunk a salátaöntethez.

A brokkoli saláta összetevője

A brokkoli saláta összetevője

Öntsük egy keverőtálba az összes összetevőt és habverővel keverjük jól össze.Hozzáadjuk a szeletelt paradicsomot és az apróra vágott snidlinget, majd hozzákeverjük a brokkolis szalonnához. Keverjünk össze minden nagyon jól, és ellenőrizzük a fűszerezést. Ha szükséges adjunk hozzá  több ecetet. Ha megvan minden, akkor a maradék snidlinggel megszórjuk a tetején és tálaljuk azonnal. Gyönyörű saláta grillezett vagy sült húsok vagy halak mellé.Felkockázott feta sajttal vagy apróra vágott friss chilivel is gazdagíthatjuk a salátát. Különböző színű koktélparadicsommal szép is.

  
Iktatva: Saláta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013