0

Brokkoli saláta feta sajttal

A fetás brokkoli saláta mindig, minden körülmények között jól jön. Ha fogyókúrázik valaki, ha hús nélküli étrenden van, ha csak egyszerűen egészségesen szeretne élni. Ha jól van elkészítve és dekoratívan van tálalva, akkor még az is kedvet kap hozzá, aki egyébként idegenkedik a nagyon zöld színű ételektől. Remek kiegészítője lehet baráti vacsoráknak, összejöveteleknek. A feta sajt egyébként egy görög sajtfajta, ami a görögöknél napi szinten a fogyasztani valók sorában van tartva.

A sajt maga fehér színű, kicsit lyukacsos a felülete, így vigyázni kell vele, mert elég könnyen törik. Eredetileg kecskesajt felhasználásával készítik.  Tömör egyébként, a labdára hasonlító formában is árulják nálunk. Kicsit sós az íze, sőt enyhén savanyúnak tűnik. Sós lében tárolva is árulják. Hozzávalók a brokkolis fetasajtos salátához: 60-70 dkg brokkoli, 25 dkg feta sajt, 3 fej hagyma, ami ízlés szerint lehet lila is, 3 szem közepes méretű paradicsom, 1-1,5 dl olívaolaj, 4-5 evőkanál ecet, ami lehet akár borecet is, só, pici cukor, frissen őrölt borsízlés szerint.

Brokkoli saláta feta sajttal készülóben

Brokkoli saláta feta sajttal készülőben

Elkészítése: a brokkolit megmossuk, és rózsáira szedjük. A paradicsomot tetszés szerint cikkekre, vagy kockákra vágjuk, a hagymát felszeleteljük. Az olívaolaját az ecettel szintén összekeverjük, és hozzáadjuk a sót, borsot és lehet egy pici cukrot is. Az így kapott öntetettel leöntjük az összekevert zöldségeket, és a feta sajtot rákockázzuk a tetejére.

  
Iktatva: Saláta Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012