0

Brokkoli sajtköpenyben

A brokkoli felhasználásának egyik különleges módját mutatjuk meg. Az étel lehet akár főétel is, ha egy könnyedebb ebédet szeretnénk, de húsok mellett köretként is fogyasztható. Érdemes kipróbálni. A hozzávalók: 60-70 dkg brokkoli, 5 tojás, 15 dkg reszelni való sajt, 3 evőkanál liszt, ez lehet bármilyen, 2-3 dl tejföl, 2-3 dl tej,5 dkg margarin vagy vaj, 1 evőkanál Delikát vagy másfajta ételízesítő, bors, só, kevés zsemlemorzsa, 1 kiskanál curry.

Elkészítése: A brokkolit daraboljuk, majd tetszés szerinti módon vagy megfőzzük egy rövid ideig sós vízben, vagy vízgőz fölött megpároljuk. Szűrjük le, és egy kicsit hagyjuk száradni. Egy tűzálló sütőedényt kevés vajjal megkenünk, majd megszórjuk zsemlemorzsával, és egyenletesen szétterítjük benne. A maradék vajat felmelegítjük, majd a lisztet beleszórjuk, és megpirítjuk benne. A tejet felforraljuk, és a forró tejet apránként adagolva folyamatosan  kevergetve főzzük.

Brokkoli sajtköpenyben alapanyag

Brokkoli sajtköpenyben alapanyag

Addig sűrítjük, amíg egyenletes masszát nem kapunk.Majd belekeverjük a reszelt sajtot és a tejfölt is. A tojásokat felütjük, felverjük villával, és a még meleg mártáshoz öntjük, és fűszerezzük.  A kész brokkoli rózsákat hozzákeverjük a mártásba, ne nagyon törjük össze őket.  A sütőedénybe beleöntjük az egészet, és 160-170 fokon 25-30 percig megsütjük. A sajtos massza körbefonja a brokkolit, és vékony, sült, ropogós réteget ad neki. Tényleg olyan lesz a végére, mintha a brokkoli egy sajtköpenyben lenne. Különlegesen finom recept, a gyerekek imádják.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012