0

Brokkoli sült barna rizzsel

Ez a tejszínes rakott sajtmártással összeállított étel talán kicsit népszerűsíti a sült barna rizst, amely kicsit mellőzve van a köretek között.Hozzávalók: 2 csésze hosszú szemű barna rizs, 5 csésze víz,1/4 teáskanál só, 3 evőkanál olívaolaj, 1  kisebb zeller, apróra vágva,1 közepes vöröshagyma, apróra vágva, 50 dkg brokkoli, 4 dkg zsírszegény krémsajt,  frissen őrölt bors, só ízlés szerint, 1 teáskanál szárított bazsalikom. Elkészítése: Egy nagy fazékban magas hőmérsékleten vizet forralunk, amelybe belerakjuk a rizst, a  4 csésze vizet és a  és ¼ teáskanál sót.

Ha felforrt, akkor vegyük le a hőt közepesen alacsonyra, a fazekat fedjük le és pároljuk a rizst körülbelül 40 percig, vagy amíg a víz felszívódik. Majd tegyük a rizst egy nagy tálba és tegyük félre. Melegítsük elő a sütőt és kevés olajt tegyünk egy nagy lapos tűzálló tálba.Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel kevés olívaolajt és adjuk hozzá a hagymát és a zellert majd pirítsuk körülbelül 7 percig, vagy amíg a hagyma áttetsző nem lesz. Ha ez készen van, akkor hozzáadjuk a brokkolit, keverjük össze.

Készül a brokkoli sült barna rizzsel

Készül a brokkoli sült barna rizzsel

Ezek után adjuk hozzá az utolsó pohár vizet, és főzzük további 3 percig, vagy amíg a brokkoli rendesen megfő.Hozzáadjuk a sajtot a serpenyőbe, és addig keverjük, amíg kicsit sűrű, krémes mártást nem kapunk, ami majd befedi a zöldségeket. Ízlés szerint sóval és borssal szórjuk meg.Tegyük a sajtot a rizshez a tálba, és jól keverjük össze. Ha van esetleg, és szeretjük, lehet bazsalikomot is hozzátenni. Majd tegyük a keveréket az olajozott sütőedénybe, fedjük le fóliával és süssük 30-35 percig. Melegen tálaljuk.

  
Iktatva: Rakott brokkolik Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013