0

Brokkoli Pancotto

Az étel fő összetevője a bacon szalonna, a brokkoli, és a kenyér. Az olasz konyha egyik remeke, ahol ötletes módon egészítenek ki egy étkezést. Szó szerint “főtt kenyér,”az összetevője. Használjuk ki a zsíros serpenyőt, ami bacon szalonna ízének a gazdagságát adja hozzá. A recept 8 személyre készült.Brokkoli Pancotto hozzávalói. 12 dkg kenyér, 1-es kockákra vágva (kb. 8 csésze), 1/3 csésze olívaolaj, 3 kis szárított chili, 2 nagy gerezd fokhagyma, zúzott és hámozott,

1 kg brokkoli virág (kb. 8 csésze), 1 csésze víz, 1 1/2 teáskanál durva tengeri só, 1/4 csésze pirított bacon szalonna. Brokkoli Pancotto elkészítése. Melegítsük elő a sütőt 170 fokosra. Helyezzük bele a kenyérkockákat egy tepsibe. Süssük és pirítsuk addig, amíg enyhén megpirulnak a kenyérkockák. , körülbelül 5 percig. Ezután tegyük egyelőre félre.Melegítsük fel az olajt egy nagyobb mély serpenyőben közepes lángon. Tegyük bele

a chili paprikát és a fokhagymával pirítsuk meg addig,amíg illatos lesz ez, körülbelül b 2 perc.Adjuk hozzá a brokkoli virágokat, az 1 csésze vízzel, majd sózzuk meg, és tegyük bele, a pirított kenyérkockákat. Főzzük, amíg a kenyér felszívja a vizet és a brokkoli is eléggé megpárolódik, gyakran keverjük meg, körülbelül 20 perc alatt lesz kész. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal. Öntsük át egy tálaló tálba és tálaljuk. Jó étvágyaz hozzá!

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013