0

Brokkoli Orecchiette tésztával

Adagok száma: 4. Hozzávalók. 2 nagy fej brokkoli, 2 nagy gerezd fokhagyma, hámozott és apróra vágva, 2-4 kis szárított chili az ízlésük szerint,  4 evőkanál vaj, 500 g száraztészta, (kagyló, penne vagy rigatone), tengeri só és frissen őrölt bors, 2 jó marék frissen reszelt parmezán (ízlés szerint), vagy feta kocka. 2 nagy fej brokkoli, 2 jó marék frissen reszelt parmezán (ízlés szerint), vagy a feta kocka  Jamie Oliver brokkoli Orecchiette tésztával elkészítése 4 személyre.

Egy kis késsel távolítsuk el a brokkoli sötétzöld virágait a fő szárról, és tegyük őket őket egy tálba.Hámozzuk meg a szárakat és dobjuk el a száraz végeket. Apróra vágjuk virágokat és a szárakat, és tegyük bele egy nagy serpenyőbe, hozzátéve a fokhagymát, a chilit és a vaj felét. Fedjük le fedővel és főzzük 8-10 percig lassan. Eközben a tésztát is főzzük ki forró sós vízben. Ez körülbelül azonos ideig tart, egyszerre lesznek készen.Szűrjük le a tésztát és a brokkolit, tegyünk félre egy kicsit a főző vízből, majd tegyünk bele mindent egy másik serpenyőbe.

Készül a brokkoli Orecchiette tésztával

Készül a brokkoli Orecchiette tésztával

Vegyük le a serpenyőt a tűzről. Ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal, tegyük hozzá a maradék vajat és egy nagy marék parmezánt  (vagy a  feta kockákat). Jól keverjük össze, adjunk hozzá egy kevés főzővizet, ha szükséges. A főzővíz lazítja a tésztát, és ez ragyogást kölcsönöz neki selymes lesz tőle. Azonnal tálaljuk, előtte azonban meghintjük a maradék parmezánnal.

  
Iktatva: Tészta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013