0

Brokkoli marhahússal

Hozzávalók:60-70 dkg  sovány marhahús. Páchoz:1 evőkanál rizsecet (cserélhetjük rizsborra is), 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál szójaszósz, 1 evőkanál víz,1 evőkanál kukoricaliszt. Szószhoz: 2 evőkanál osztriga szósz,1 evőkanál világos szójaszósz, 1 evőkanál sötét szójaszósz,1 evőkanál víz. Sűrítőanyaghoz:1 teáskanál kukoricaliszt 1 evőkanál kevert vízzel, 1kg  friss brokkoli,2 gerezd fokhagyma.   A  brokkoli főzéséhez: 1/2 csésze víz, 1/4 teáskanál só, vagy ízlés szerint, 1/2 teáskanál cukor, vagy ízlés szerint.

Elkészítés: Vágjuk a marhahúst vékony szeletekre. Keverjük össze a pác hozzávalóit, adjuk hozzá a kukoricakeményítőt utoljára  és  az ujjainkkal dörzsöljük a húsra .A pácolt marhahús 30 percig hagyjuk állni. Míg a marhahús pácolódik, előkészítjük a szószt és zöldségeket: a mártást keverjük össze: az osztriga szószt, a világos szójaszószt, a sötét szója szószt, és a vizet, egy kis tálba és tegyük félre. Egy másik kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt és a vizet sűrűre és azt is tegyük félre.

Mossuk meg és szűrjük le a brokkolit. Vágjuk a szárakat átlósan vékony szeletekre. Vágjuk a virágokat a 3 vagy 4 db-ba. Törjük össze a fokhagymát. Melegítsük fel a wok edényt, és adjunk hozzá 1 csésze olajt. Amikor az olaj közepesen forró, hozzáadjuk a marhahúst. Ha fehéredik, a marhahús hagyjuk 30 – 40 másodpercig, majd kezdjük a darabokat szétválasztani. Vegyük ki akkor, mikor a marhahús színe megváltozik, és majdnem megfőtt (a teljes folyamat 1-2 perc). Vegyük ki a marhahúst a wok edényből, és töröljük ki egy papírtörlővel.

A brokkoli marhahússal alapja

A brokkoli marhahússal alapja

Utána tegyünk bele 2 evőkanál olajt. Amikor az olajforró lesz, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és keverjük addig, az illatát ki nem ereszti.Hozzáadjuk a brokkolit, megszórjuk a sóval és a cukorral, keverjük, össze és kevés ideig süssük. Adjuk hozzá a 1/2 csésze vizet, és főzzük a brokkolit, fedő alatt, 4 – 5 percig, amíg nem válik élénkzölddé, de még ropogós marad. Vegyük ki a wokból és csepegtessük le.Tisztítsuk ki a wokot, és adjunk hozzá még 2 evőkanál olajt. Hozzáadjuk a brokkolit és a marhahúst. Tegyük bele a szószt és kukoricakeményítő keverékét a wok közepébe, és keverjük, amíg besűrűsödik. Keverjük össze mindent és tálaljuk melegen párolt rizzsel.

  
Iktatva: Marhahús Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013