0

Brokkoli leves rizs betéttel

A brokkoli levest készíthetjük fagyasztott brokkoliból, és friss brokkoliból egyaránt. A különbség gyakorlatilag a brokkoli előkészítésben van. Természetesen, ha tehetjük, akkor inkább a friss brokkolit használjuk. A fagyasztott brokkoli felhasználásánál ízlés és szokás szerint járhatunk el. Egyes háztartásokban a brokkolit fagyasztott állapotban megfőzik. A főzővízbe valamilyen leveskockát, vagy ételízesítőt is tehetünk, ízlés szerint, kinek melyikhez van kedve. Ezt háziasszonya válogatja.

Mások a fagyasztott brokkolit kevéske olajon megpárolják. Választhatják mind a kettő felengedési módot, vagy egyszerűen ki lehet próbálni, kinek melyik megoldás hozza meg a kívánt eredményt. A brokkoli leves hozzávalói 4 főre: 50 dkg brokkoli, 5 evőkanál étolaj, ami lehet olívaolaj is, 5 gerezd fokhagyma, a sűrítéshez liszt, 1-2 evőkanál, aki szereti, tehet bele pirospaprikát, elég egy mokkáskanál, 2-3 dl tejföl vagy joghurt. Elkészítése: a brokkoli rózsákat a fent leírt módszer valamelyikével megpároljuk, illetve megfőzzük.

Brokkoli leves

Brokkoli leves

A fokhagymát fokhagymanyomóval hozzáadjuk a brokkolihoz. Az ízesített főzővízbe tett brokkolit felforraljuk. Tehetünk bele pirospaprikát is. A tejfölt vagy a joghurtot csomómentesre keverjük a liszttel. Apránként adagolva a leveshez keverjük és forralunk rajta egyet. Ha kell, akkor tehetünk bele ízlés szerint egy kis sót, esetleg borsot is. A leveshez ebben az esetben főtt rizst kínálunk betétként. Igazán különleges és nagyon finom levest kapunk. Jó étvágyat!

  
Iktatva: Leves Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012