0

Brokkoli leves japán erdei gombákkal

Ez az étel elképesztően finom. Egy tökéletes étel, hogy ha hazaérünk a munkából, egyáltalán nem vesz igénybe időt az elkészítése (kb. 10 perc), az íze pedig csodálatos és nagyon egészséges. Hozzávalók.1 fej brokkoli, csak a virág, 2 féle gomba (japán barna és Maitake), szeletelve, friss petrezselyem, apróra vágva, citromlé,1 gerezd fokhagyma, megtisztítva egészben, olívaolaj. Brokkoli leves japán erdei gombákkal elkészítése 1 főre.Forraljunk fel enyhén sós vizet.

Tegyük bele a brokkoli virágokat és fedjük le az edényt. Melegítsünk egy kis vajat egy serpenyőben egy kis olívaolajjal. Dobjuk bele a gombákat és az egész gerezd fokhagymát a forró olajba. A gerezd fokhagyma csak finoman megillatosítja a gombát, nem annyira ízesíti. Ízesítsük frissen őrölt borssal és sóval és csavarjunk bele egy kevés citromlevet. Adjuk hozzá a petrezselymet, keverjük össze, majd távolítsuk el és dobjuk ki a gerezd fokhagymát.

Körülbelül 4 perc főzés után, öntsük le a brokkoli virágokról a vizet, de ne öntsük ki az összes vizet. Keverjük el a brokkolit egy robotgéppel. A főzővízből adjunk hozzá egy kicsit, hogy a brokkolit rendesen tudjuk pürésíteni. Jól keverjük össze, és addig turmixszoljuk, amíg el nem éri a megfelelő állagot.  Öntsük tányérokba a levest. Tetejét szórjuk meg a pirított gombával. Permetezzük meg olívaolajjal, és frissen őrölt borsot is szórhatunk rá.  Brokkoli, a víz és a gomba. Amennyire egyszerűnek hangzik, annyira abszolút finom.

  
Iktatva: Leves Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013