0

Brokkoli leves gyömbéres hajdinagombócokkal

A brokkoli leveshez most különböző zöldségeket is keverünk. Ezáltal egy vegyes levest kapunk, ám a leves fő összetevője mégiscsak a brokkoli. Ennek a brokkoli levesnek a másik különlegessége a levesbetét. Hajdinagombócokat készítünk gyömbérrel. A hajdina régen ismert volt a szegényebb családokban. Magas a rosttartalma, fehérjében is gazdag. Egyre jobban előtérbe kerül az egészséges táplálkozás miatt.

A hozzávalók: 35 dkg brokkoli, 4 gerezd fokhagyma, 1 csomag petrezselyemzöld, 15 dkg póréhagyma, 10 dkg pritaminpaprika, 2,5 l zöldségalapelves, amit készíthetünk leveskocka felhasználásával is. 1 citrom leve, 0,5 dl olaj, ez lehet bármilyen, de az olíva olaj a legjobb, 1 csomag snidling, fél citrom leve, kevés gyömbér, só, 5-6 dkg mandula, szeletelt, őrölt köménymag. A hajdinagombóc hozzávalói: 15 dkg hajdina, 4 gerezd fokhagyma, 15 dkg fehér tönkölybúzaliszt, petrezselyem, 1 póréhagyma, kömény, só, oregano, gyömbér.

Brokkoli leves gyömbéres hajdinagombócokkal

Brokkoli leves gyömbéres hajdinagombócokkal

A brokkoli leves elkészítése: A póréhagymát összevágjuk, a paprikát pedig kockákra daraboljuk. Az olajon kicsit megpároljuk őket, majd a megtisztított és darabolt brokkolit is hozzáadjuk. Ráöntjük a zöldséglevest, majd a fűszereket is hozzáadjuk. Fedő alatt megfőzzük. A hajdina gombóc elkészítése: A hajdinát térfogatának megfelelő kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. Ha készen van, akkor várjunk, amíg kihűl. A póréhagymát apró kockákra vágjuk, majd a fűszerekkel megízesítjük. A kifőtt hajdinát hozzákeverjük, és ha kell, akkor kevés vízzel masszát gyúrunk belőle. Vizezzük be a kezünket, majd apró gombócokat formázunk belőle. A gombócokat a brokkoli levesbe belefőzzük.

 

  
Iktatva: Leves Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012