0

Brokkoli lepény

A brokkoli lepény egy tészta-alapra készült finomság. Ehetjük főételként, de uzsonnára is megfelelő lehet. A brokkoli lepényhez először a tésztát készítjük el. A tészta hozzávalói: 25 dkg sima liszt, 8 dkg vaj vagy margarin, 1 dkg só, 2 tojássárgája, 3-4 evőkanál víz. A tészta elkészítése: A lisztbe belemorzsoljuk a vajat vagy margarint. Ízesítjük sóval, aki szereti, tehet bele egy nagyon kevés pirospaprikát is, hogy színesebb legyen. Hozzátesszük a vizet, és összegyúrjuk a tésztát.

A víz mennyiségét nehéz pontosan meghatározni, amennyit felvesz, így szokták mondani, a lényeg az, hogy a végére morzsalékos tésztát kapjunk. A lepényt lepényformában süssük meg. A tésztát egy kilisztezett deszkán átgyúrjuk, és kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát a lepényforma aljára tesszük, és belesimítjuk. Villával megszurkáljuk több helyen az alját. A sütőt előmelegítjük, és 180 fokos sütőben elősütjük a tésztát. A brokkolis töltelék hozzávalói: 25-30 dkg brokkoli, 2-3 szál újhagyma, 2 evőkanál liszt, 10 dkg reszelni való sajt, 2,5 dl tej, só, kevés pirospaprika .

Ebből készítjük a brokkoli lepényt

Ebből készítjük a brokkoli lepényt

Elkészítése: A brokkolit sós vízben megpároljuk.  Egy serpenyőben a lisztet megpirítjuk a vajban, és hozzáadjuk a tejet. Folyamatosan keverjük, amíg sűrű nem lesz. Sózzuk, és kicsi pirospaprikát is tehetünk bele. A sajtból reszelünk hozzá 5-6 dkg-ot, és simára keverjük. Az elősütött tésztára rátesszük a megpárolt brokkolit, és a mártással leöntjük. A sajt többi részét ráreszeljük. A sütőbe téve 15-20 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad a tetejére.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012