0

Brokkoli krokett

A brokkolinak nagyon sokfajta elkészítési módját ismerjük. Az egyik lehetőség, hogy ételeinket változatosabbá tegyük, a brokkoli krokett. A brokkoli krokettnak nagyon sok fajta elkészítési módja van, itt megismerkedünk egy pár lehetőséggel. Maga a krokett egy köretfajta. Nagyon sokféle anyagból lehet készíteni. A klasszikus krokett burgonyából készül. Azonban egyre többfajta zöldségből is készítenek, aminek a kombinációja szinte végtelen.

A brokkoli krokett is az köretfajta, ami nincs olyan régen a receptjeink között. A brokkoliból készült krokettet kombinálhatjuk nagyon sokféle más anyaggal. Tehetünk bele akár darált húst is, de hús nélküli változata is ismert.  Mi most a hús nélküli változat receptjét osztjuk meg Önökkel. Hozzávalók: 25 dkg brokkoli, 1 db tojás, 1-2 fej vöröshagyma, só, bors, pirospaprika ízlés szerint. Olaj a sütéshez. Ha olívaolajt használunk, akkor még egészségesebb lesz a köretünk.

Brokkoli krokett alapanyaga

Elkészítése: A brokkolit kevés sós vízben puhára kell főzni. Ha kellően megpuhult, akkor tetszés szerinti módszerrel pürét csinálunk belőle. A vöröshagymát belereszeljük, de apróra is vághatjuk. Az egész tojást beleütjük, és ízlés szerint fűszerezzük, majd jó alaposan összekeverjük a kapott masszát.  Tetszés szerinti pogácsákat formázunk belőle. Forró olajban kisütjük a brokkoli pogácsákat. Papírtörlőre téve lecsepegtetjük, a felesleges olaj így kicsöpög belőle. Ez az alaprecept. A masszába keverhetünk sajtot, vagy akár darált húst is. Jó étvágyat hozzá.

  
Iktatva: Köret Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012