0

Brokkoli krémleves póréhagymával

Egy szelet teljes kiőrlésű ropogós kenyér és egy darab sajt, és már ehetjük is ezt a gyors és ízletes levest. A burgonya megadja a brokkoli krémleves krémességét és az egyensúlyát zsír hozzáadása nélkül. Főzzük bele a brokkoli a keményebb szárait is. A brokkoli virágától a leves színe élénkzöld marad. A brokkoli gazdag rákellenes béta-karotinban, C-vitaminban és folsavban, és tartalmaz egy jó adag kalciumot is. A recept 4 személyre szól.Hozzávalók: 60 dkg brokkoli, 1 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál sótlan vaj, 2 közepes póréhagyma, fehér és világoszöld részei, vékonyra szeletelve.

1 közepes burgonyasütés, meghámozva, és  1 cm-es darabokra vágva, 1 gerezd fokhagyma, vékonyra szeletelve, 3 csészecsirke vagy zöldség erőleves, 3/4 teáskanál só, frissen őrölt bors,1 kis csokor metélőhagyma.A brokkoli krémleves póréhagymával  elkészítése: A brokkolit vágjuk szét a száraktól. Egy zöldség hámozóval távolítsuk el a szárak külső réteget, majd vágjuk 2 cm-es darabokra. A virágot szintén vágjuk fel apró darabokra. Egy közepes méretű serpenyőben, melegítsük fel az  olajt és a vajat közepes lángon.

Brokkoli krémleves póréhagymával

Brokkoli krémleves póréhagymával

Adjuk hozzá a póréhagymát és főzzük gyakran kevergetve, amíg lágy és illatos lesz, körülbelül 3 percig. Ezután a brokkoli szárakat, a burgonyát, és a fokhagymát tegyük bele, és főzzük 2-3 percig. Adjunk hozzá 3 csésze vizet, a húslevest,  a sót,  a borsot és, forraljuk fel. Csökkentsük a hőt, pároljuk addig, amíg a brokkoli és a burgonya meg nem puhul, kb 12 perc.Ekkor adjuk hozzá a brokkoli virágokat, forraljuk fel, majd főzzük 5 percig. A levest egy turmixgépben pürésítsük simára. Tegyük vissza lábasba a levest, adjunk hozzá a metélőhagymát, és melegítsük fel újra egy kicsit.

  
Iktatva: Leves Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013