0

Brokkoli fasírt

A brokkoliból készíthetünk feltétként fasírtot is. Magába a fasírtba nemcsak egyedül brokkolit tehetünk, hanem a brokkoli mellé még más zöldséget is lehet tenni. Most csak a tiszta brokkoliból készült fasírtot mutatjuk be. A brokkoli fasírt hozzávalói: 50 dkg brokkoli, 1 kisebb fej vöröshagyma, só, pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, kicsi zsemlemorzsa, 1 db tojás, olaj a sütéshez. Elkészítése: a brokkolit enyhén sós vízben megfőzzük. Aki jobban szereti, akkor gőzben is megpárolhatja, ekkor a brokkoliban levő vitaminok, ásványi anyagok jobban megmaradnak benne.

A vöröshagymát összevágjuk, és olajon kicsit megdinszteljük. A megpuhult brokkolit összetörjük. Lehet villával, de kézi mixerrel is. A megpárolt vöröshagymát hozzáadjuk. A két gerezd fokhagymát átnyomjuk fokhagymanyomón, és beletesszük. Ízesítjük sóval, borssal, kevés zsemlemorzsát is teszünk bele, hogy ne legyen annyira híg az állaga. Beleütjük az egész tojást. Alaposan összekeverjük, hogy az állaga megfelelő legyen. Ha lágy marad a masszánk, akkor nagyon nehéz lesz a sütésnél majd megfordítani.

Brokkoli fasírt alapja

Brokkoli fasírt alapja

Bevizezzük a kezünket, és a masszából egyforma fasírtokat formázunk. Inkább lapos legyen a formája. Az olajt felforrósítjuk, és a kész brokkoli fasírtokat kisütjük benne. Akkor lesz nagyon finom, ha mind a két oldalát piros ropogósra sütjük meg. Óvatosan forgassuk.Papírtörlőre szedjük ki, így a maradék felszívott olaj valamennyire kijön belőle. Finom, egészséges, ízletes feltét. Vegetáriánusok egyik kedvence lehet.

  
Iktatva: Feltét Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012