0

Brokkoli csirkemellel

A brokkolit szívesen kombinálják csirkemellel. Mind a kettő könnyű, tartalmas, és a diétázók, sportolók étrendjébe is remekül beleillik. A csirkemellet is többféle módon lehet ekkor elkészíteni. Hozzávalók a brokkolis csirkemellhez: 50 dkg brokkoli, 20 dkg kicsontozott csirkemell, ízlés szerinti fűszerkeverék, 2-4 evőkanál olaj, 1 dl tej, 1 evőkanál liszt. Elkészítése: A csirkemell filét vékonyabb szeletekre vágjuk össze. A hússzeleteket tetszés szerint fűszerekkel ízesíthetjük.

Lehet használni hozzá akár még grill fűszerkeveréket is, de lehet csak sima só, bors is. Ezt mindenki egyéni ízlése szerint teheti meg. Az olajat forrósítsuk fel egy serpenyőbe, és a csirkemell szeleteknek mind a két oldalát szép színesre pirítsuk meg. Vegyük lejjebb a hőfokot, és óvatosan kicsi vizet öntsük a hús alá. Fedő alatt pároljuk meg, de nem kell nagyon. A brokkolit közben mossuk meg, szedjük szét rózsákra, és sós vízben főzzük meg.

Csirke brokkolival

Csirke brokkolival

A tejben keverjük csomómentesre a lisztet. A megfőtt brokkolit adjuk a párolt csirkemell filéhez. Keverjük össze őket. Lassú tűz alatt ezután a tejes-lisztes mártást is adjuk hozzá, és ezzel is forgassuk össze. Ha úgy ítéljük meg, tehetünk hozzá még tejet. A habarással még forralunk rajta, hogy a kellő sűrűséget megkapja. Kóstoljuk, és ha kell, még lehet sózni, kicsit borsozni is. Kellemes látványú, és ízletes, könnyű ebéd vagy vacsora lehet belőle.

  
Iktatva: Csirke Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012