0

Brokkoli besamel mártásban

A besameles brokkoli zsírszegény étel, így különösen alkalmas diétázóknak. Vegetáriánusok is fogyaszthatják, hiszen ebben a receptben nincsen semmilyen húsfajta.  A besameles brokkolit fogyaszthatjuk köretként is, de főételnek is kiválóan megfelel. Hozzávalók a besamelmártáshoz: 3 evőkanál vaj, 3 evőkanál liszt, 3 dl liter tej. Egyébként alapszabálynak lehet venni, hogy amennyi besamelmártást szeretnék készíteni, egyenlő arányban adjuk hozzá a vajat, a lisztet és a tejet.

Szerecsendiót reszelünk bele, ebből nagyon kevés kell, só és bors kell még az ízesítéshez.  A vajat feltesszük melegíteni, és a lisztet folyamatosan kevergetve megpirítjuk benne. Előtte a tejet felforraljuk, és odakészítjük a tűzhely mellé. Amikor a liszt kellőképpen megpirult, akkor apránként mindig öntünk hozzá egy kicsi tejet, és közben folyamatosan keverjük, nehogy csomós legyen. Ízesítjük a sóval, a  borssal és a szerecsendióval. A brokkolit ezek után  megmossuk, rózsákra szedjük, és kevés vízben megpároljuk.

Készül a brokkoli besamel mártásban

Készül a brokkoli besamel mártásban

A tűzálló edényt kivajazzuk, és a megpárolt brokkolit elrendezzük az edényben. A besamelmártást ráöntjük a brokkolira. Előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt 170 fokon megsütjük. Ha kicsit gazdagabban szeretnénk tálalni, akkor reszelt sajtot is tehetünk a tetejére. A sajtot csak az utolsó 10 percben tegyük a tetejére, és szép pirosra süssük. Nagyon könnyű és mégis laktató étel, nem lehet abbahagyni. Egyszerű, gyors , egészséges és nagyon finom. Jó étvágyat hozzá.

  
Iktatva: Köret Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012