0

Brokkoli – a tápanyag bomba

A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség, amit nem lehet letagadni már semmilyen körülmények között. Bár a brokkoli az egyik újonc, mert ezt a zöldséget csak az utóbbi években használjuk egyre gyakrabban a konyhában. A brokkoli hatóanyagait nem lehet alábecsülni semmilyen körülmények között. A zöld színű zöldségekre általában jellemző, hogy különösen magas a magnézium tartalmuk, ami különösen fontos az anyagcserében, az izmoknak és a szívnek.

Ezen túlmenően, a brokkoli elég nagy arányban tartalmaz ballasztanyagot, ami a bélben olyan fontos. A brokkoli segít a székrekedés ellen. Brokkoli – enyhén párolva. A brokkolit annak megfelelően kell fel dolgozni, hogy az a  hatóanyagait ki  is  tudja fejteni . A fás szárát  eltávolítjuk, és a kis virágokat  gőzöljük meg  szelíden. Ha nincs párolóedényünk, akkor pároljuk  puhára a brokkolit egy fedett edényben, nagyon kevés vízzel. Azt is el kell kerülni, hogy a növény, a forró vízben “felforrjon”, mert nagyon sok tápanyag a vízben kioldódik, és eltűnik a főző vízben.

Brokkoli - a tápanyag bomba

Brokkoli - a tápanyag bomba

A  brokkoli egy tápanyag bomba. Minden étkezéskor, ha brokkolit fogyasztunk, az serkenti az anyagcserét az összes sejtekben és ily módon rendkívül frissítő. A brokkoli a legjobb stressz oldó zöldség azok számára, akik nyomás alatt teljesítenek, vagy problémáktól és konfliktusoktól szenvednek. A brokkoli a legjobb védelem a nyálkahártyának. A C-vitamin gazdag brokkoli segít, különösen a hideg és nedves téli hónapokban a megfázás megelőzésre. A rendkívül magas a káliumtartalmának dehidratáló hatása van, és csökkenti a vérnyomást.

  
Iktatva: Életmód brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013