0

Brokkoli és tempeh

A tempeh egy növényi fehérje, az alapanyaga az pedig szójabab.  Egy erjesztési eljárás útján készül. Bioboltokban  és nagyobb áruházakban vehetjük meg. Kisebb kiszerelésben kapható, enyhén erjedt illata van. Ha tetszik a recept, megpróbálhatjuk a brokkoli  helyett spenóttal  vagy más zöldségekkel is.Brokkoli és tempeh hozzávalói. 1 brokkoli, apróra vágva a virág és szárak,1 evőkanál olívaolaj,1 közepes hagyma, barna, apróra vágva,4 gerezd fokhagyma, aprítva,⅓ pohár jó minőségű vörösbor,1 evőkanál finomítatlan nádcukor, 1 teáskanál pirospaprika

zúzott pelyhek / chili pehely,2 evőkanál paradicsompüré, 1 evőkanál citromlé, kis marék apróra vágott friss bazsalikom,1 teáskanál apróra vágott friss kakukkfű,1 teáskanál apróra vágott friss rozmaring,1 teáskanál oregánó . 800g felkockázott paradicsom (konzerv is jó), 250g tempeh, reszelve,2 evőkanál apróra vágott friss petrezselyem,frissen őrölt fekete bors,finomra őrölt tengeri só,frissen reszelt parmezán sajt. Brokkoli és tempeh elkészítése.

Kezdjük azzal, hogy egy nagy fazék vizet felforralunk.A sós vízben megfőzzük  a brokkolit 30 másodpercig. Majd vegyük ki a brokkolit egy fogóval (ügyeljünk arra, hogy tartsuk meg a vizet a tészta kifőzéséhez), és öblítsük le hideg vízzel. Tegyük félre. Főzzük meg a tésztát ugyanabban a vízben, a csomagoláson található utasítás szerint .Melegítsük fel az olajt egy nagy, mély serpenyőbe közepes-magas hőmérsékleten. Pároljuk meg a hagymát és a fokhagymát 5 percig.

Ebből készül a brokkoli és tempeh

Ebből készül a brokkoli és tempeh

Keverjük hozzá a bort, a cukrot, a paradicsompürét, a citromlevet, a fűszereket, a paradicsomot és tempeh-t. Adjunk hozzá ½ csésze vizet és forraljuk fel. Csökkentsük le a hőt és pároljuk 30 percig fedetlenül, hogy az ízek jól elkeveredjenek Ezen a ponton érdemes megkóstolni, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.Ha készen van, akkor vegyük le a tűzről, és keverjük bele a brokkolit és a petrezselymet. Tetejét frissen reszelt parmezán sajttal szórjuk meg.

  
Iktatva: Rakott brokkolik Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013