0

Brokkoli és Tagliatelle pesto

Hozzávalók: 4-6 személyre.1 közepes burgonya, 1 fej brokkoli. Egy nagy csokor friss bazsalikom. Tengeri só, 50 dkg  tagliatelle tészta, 1/4 csésze zöld pesto, 3 dkg parmezán sajt. A brokkoli Tagliatelle pesto elkészítése: Mossuk meg és pucoljuk meg a burgonyát és vágjuk nagyon vékony forgácsokra egy hámozó segítségével. Vágjuk le a brokkoli virág fejét, és egyelőre tegyük a burgonya mellé. A brokkoli zsenge szárait vágjuk hosszában ketté, majd vékonyan szeleteljük fel.

A bazsalikom leveleit vágjuk le és dobjuk ki a szárakat.Vegyünk egy nagy serpenyőt, tegyünk bele sós vizet, és forraljuk fel. Tegyük bele a  tagliatelle tésztát, a brokkoli szárakat és főzzük meg a  tagliatelle tésztát a  csomagolásán található utasítások szerint. Két perccel a tagliatelle tészta elkészítésének ideje előtt, hozzáadjuk a brokkolit és a szeletekre vágott burgonyát. Majd szűrjünk le mindent egy szűrőedénybe, majd tegyünk mindent egy nagy tálba, de hagyjunk meg valamennyit a főzés vizéből.

Készülhet a brokkoli és Tagliatelle pesto

Készülhet a brokkoli és Tagliatelle pesto

Térjünk vissza a serpenyőhöz. Durván aprítsuk fel a bazsalikomot és adjuk hozzá a serpenyőbe a pesto és a parmezán felét. Alacsony hőfokon sűrítsük össze, ha a szósz túl sűrű lenne, akkor adjunk hozzá egy csepp vizet a főző léből.Adagoljuk szét a tésztát tálaló edényekbe. Szórjuk a maradék parmezánt és a maradék bazsalikomot a tejére. Tálalhatjuk egy szép nagy tál salátával. Jó étvágyat hozzá!

  
Iktatva: Tészta Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013