0

Brokkoli és paszternák krémleves

Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 6 csésze víz, 1 1/2 teáskanál só, vagy ízlés szerint,  3 szál friss petrezselyem, 3 szál friss kakukkfű vagy 1/4 teáskanál szárított kakukkfű, 1 db török babérlevél  vagy 1/2 kaliforniai babérlevél,   ½ kg paszternák, hámozott, hosszában félbe vágva, és szeletelve,  1 csésze apróra vágott hagyma (1 közepes), 1 csésze alacsony nátrium csirke húsleves,  1/4 teáskanál fekete bors, ízlés szerint,  1/8 teáskanál frissen reszelt szerecsendió,  ízlés szerint. Brokkoli és paszternák krémleves elkészítése.Vágjuk le és dobjuk ki a brokkoli szárának kemény alsó harmadát, majd a maradék szárrészt vágjuk szeletekre. Vágjuk össze a brokkoli virágokat is, 2 cm széles darabokra.

Forraljunk vizet egy 4 literes fazékban, majd adjuk hozzá a brokkolit, 1 teáskanál sót, és forraljuk, körülbelül 5 percig. Egy lyukas kanállal szedjük ki a brokkolit egy tál jeges és hideg vízbe, így megállíthatjuk a főzés folyamatát. Majd szűrjük le a brokkolit.Tegyük a petrezselymet, a kakukkfüvet, a babérlevelet egy négyzet alakú gézdarabra, és tekerjük össze. A brokkoli főzővízébe tegyük bele a paszternákot, a hagymát, és a csirke húslevest, és főzzük, fedő alatt, míg a paszternák megpuhul 25 – 30 perc alatt.Dobjuk bele a becsomagolt fűszereket is.

Brokkoli és paszternák krémleves

Brokkoli és paszternák krémleves

Ha minden megfőtt, akkor egy turmixgépben pépesítsünk mindent simára (óvatosak legyünk, amikor forró folyadékokkal dolgozunk). Miután pépesítettük a levest, tegyük át egy másik edénybe, és főzzük össze kicsit. Keverjük hozzá a borsot, a szerecsendiót, és a fennmaradó 1/2 teáskanál sót (vagy ízlés szerint), és  a lassú tűzön főzzük át közepes hőfokon, időnként megkeverve. Megjegyzés: A krémlevest  lehet 1 nappal fogyasztás előtt is elkészíteni, és letakarva  hűtve tárolhatjuk. Tálalás előtt melegítsük fel.

  
Iktatva: Leves Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013