0

Brokkoli és paradicsom együtt a prosztatarák ellen

Örüljünk, hogy tudjuk, hogy van egy nagyon egyszerű recept, ami megakadályozhatja ezt a fajta rákot. Családunk férfi tagjainak adjunk brokkolit és paradicsomot együtt, ha tehetjük, akkor napi rendszerességgel. Mindkét zöldségnek rákellenes tulajdonságai vannak külön-külön is, de, ha együtt fogyasztják, akkor a prosztatarák elleni küzdelem hatékonysága nagyon megnő. John Erdman, az University of Illinois élelmiszer-tudomány és az emberi táplálkozás professzora szerint, ha a paradicsomot és a brokkolit együtt fogyasztják, akkor additív hatást mutatnak.

Úgy gondolják, hogy azért, mert különböző bioaktív vegyületek egyes élelmiszerekben együttesen találják meg „rákellenes utat” mondta a tanulmány vezetője.A kutatók laboratóriumi patkányok prosztatájába beültettek rákos sejteket. Három csoportba osztották a patkányokat. Az első csoport patkányainak az étrendje 10 százaléka paradicsom por és 10 százalék brokkoli por keverékéből állt. Egy másik csoportot a finaszterid nevű anyaggal tápláltak, ami egy prosztata gyógyszer, míg a harmadik csoportban levő patkányokat pedig kasztrálták.

Brokkoli és paradicsom együtt  a prosztatarák ellen

Brokkoli és paradicsom együtt a prosztatarák ellen

A brokkoli és paradicsom kombinációjával etetett patkányoknál összezsugorodott a prosztata tumor sokkal hatékonyabban, mint a másik két csoportba tartozó patkányok esetében. Az átlagember, hogy ugyanezt az eredményt elérje, fogyasszon  10 dkg  nyers brokkoli, és 10 dkg  friss paradicsom keverékét.Próbáljunk meg olyan saláta recepteket választani, ahol a brokkoli és a paradicsom együttesen jelen vannak. Ezáltal látszik, hogy nekünk, háziasszonyoknak, mekkora a felelősségünk, hogy családunk egészségére odafigyelve hogyan is állítjuk össze az étrendünket.

  
Iktatva: Életmód brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013