0

Brokkoli és karfiol savanyúság

Az ecetes brokkoli és a karfiol  egy új felhasználását mutatja meg  régi kedvencünknek. Ha Ön és családja belefáradtak a párolt brokkoli és karfiol rendszeres evésébe, és kipróbáltak rengeteg alternatív főzési módszert is, akkor itt az ideje, hogy próbálkozzanak  meg ezzel a savanyúsággal.  A brokkolit és a karfiolt átjárja egy kellemesen csípős íz, amit megőriz , így akár egy évig is elállnak. A pácolás egy nagyszerű módja annak, hogy a család élvezhesse  a brokkolit és a karfiolt egész évben.

Amire szükségünk  van:1 fej brokkoli, 1 fej karfiol 2-3 közepes vöröshagyma. Brokkoli és karfiol savanyúság elkészítése: Válasszunk  friss fej brokkolit  és karfiolt . A frissesség akkor jó, ha  tömött a  virág. Ne válasszunk olyan brokkolit vagy karfiolt, amelynek törött a szára vagy barna foltos. Mossuk meg a zöldségeket, és aprítsuk fel a brokkolit és a karfiolt is kis virágokra. Akár savanyíthatjuk a szárakat is, ez csak Öntől függ. Hámozzuk meg a hagymát, szeleteljük félbe, majd vágjuk vékony szeletekre és tegyük félre.

Tegyünk fel egy fazékba a vizet, ecetet és sót majd forraljuk fel.Fertőtlenítsük az üvegeket. Merítsük bele őket a forrásban lévő vízbe, legalább 30 másodpercig. Majd szedjük ki őket egy fogóval, és állítsuk félre száradni. Mérjük ki a pácolás fűszereit, a szárított kakukkfüvet és a pirospaprikát , majd egy kis tálban keverjük össze. Osszuk el a fűszer keveréket egyenletesen az üvegekben. Osszuk szét a hagymát egyenletesen az üvegek között, és helyezzük a fűszer keverék   tetejére. Szorosan tegyük a brokkolit és a karfiol virágokat az üvegekbe.

Broccoli és karfiol savanyúság

Broccoli és karfiol savanyúság

Öntsük a pácoló folyadékot az üvegekbe, megtöltve őket teljesen. Tisztítsuk meg az üvegek tetejét egy tiszta törülközővel. Szorosan zárjuk le az üvegeket, és teljes mértékben merítsük az üvegeket egy fortyogó fazék vízben 10 percig. Majd vegyük ki az üvegeket egy fogóval és tegyük a pultra kihűlni. Hagyjuk, hogy a savanyúság két-három héttel fogyasztás előtt érlelődjön össze. Tároljuk a savanyúságokat hűvös, sötét helyen. Akár egy évig is elállhat. Ha kibontunk egy üveget, utána tároljuk a hűtőben.

  
Iktatva: Előételek brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013