0

Brokkoli és karfiol csőben sütve

Hozzávalók: 1 kg brokkoli, 1 kg karfiol, 500 g teljes kiőrlésű lisztből készült makaróni vagy penne, vagy más rövid tészta , 2 csésze tejföl ,1 evőkanál dijoni mustár,  1/3 csésze apróra vágott snidling, 2 gerezd fokhagyma, meghámozva és reszelve vagy zúzva, Frissen őrölt fekete bors, só,  15 dkg   cheddar sajt , durvára reszelve. Brokkoli és karfiol csőben sütve elkészítése: Vegyünk  egy nagy fazék vizet,  és  közepes lángon forraljuk fel .

A sós vízhez  hozzáadjuk a brokkolit és a karfiol virágokat . Forraljuk a zöldségeket 5 percig, majd vegyük ki őket egy szűrőkanállal, vagy egy szűrővel  és csepegtessük le. Tegyük bele ugyanebbe a vízbe a tésztát és körülbelül 2 percig főzzük, majd szűrjük le.Közben a tejfölt és a mustárt keverjük össze egy nagy tálba, a metélőhagymát, a fokhagymát, a csípős szószt, a sót és borsot is adjuk hozzá, majd keverjük össze ízlés szerint.

Brokkoli és karfiol csőben sütve alapanyag

Brokkoli és karfiol csőben sütve alapanyag

A lecsepegtetett a tésztát keverjük össze a karfiol és a sajt 2/3 részével. Alaposan dolgozzuk össze, majd öntsük egy sütőedénybe, és fedjük le a maradék sajttal. A sütőt melegítsük közben elő 160-170 fokosra, majd tegyük be sülni az ételt. Süssük körülbelül 35-40 percig. A sajt arany barnára fog pirulni a tetején. Hidegen, melegen egyaránt fogyaszthatjuk. Ez csak egyfajta variáció a brokkoli más zöldségekkel lehetséges kombinációjának, A karfiolt helyettesíthetjük természetesen másfajta zöldséggel is.

  
Iktatva: Rakott brokkolik Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013