0

Broccoli Juice

Ha megkínálnánk az embereket  egy pohár brokkoli lével, akkor  a legtöbb ember kísértést érezhet arra, hogy egy menetben lehúzza. A brokkoli lé nem úgy hangzik, hogy nagyon étvágygerjesztő lenne, és amikor a zöldséglevekre gondolunk, a zöld általában nem a kedvenc színünk. Hamarabb és boldogabban választunk egy olyan pohár levet, ami sárga vagy piros, ellentétben a zöld színű brokkoli lével, noha a másik kettő lehet, hogy közel sem olyan tápláló. A brokkoli tagja a Crusiferous családnak, amely magában foglalja a káposztát, a kelkáposztát, és a kelbimbót.

Ritkán hallani sokat a káposzta lé italról és szinte soha nem hallani olyat, hogy kelbimbó lé, vagy kelkáposzta lé említettem, akkor mi olyan különleges a brokkoli levében? Miért olyan különleges, hogy a brokkoli sokkal táplálóbb, mint a többi tagja a keresztesvirágúak családjának, sőt, a brokkoli az egyik táplálkozási szupersztár. Sajnos, ennek ellenére a brokkoli nem tartozik a kedvencek közé. A brokkoliról volt egyfajta hit néhány évvel ezelőtt, amikor George HW Bush elnök volt soron, hogy neki nem kellett megennie a brokkolit. Az egyik legenda az volt erről, hogy amikor fiatal volt, az édesanyja túlfőzte a brokkolit. A szétfőtt brokkolit valóban nem túlszórakoztató enni.

De a párolt brokkoli vajjal vagy citromlével és egy csipetnyi sóval és borssal már egy másik történet, és ha így készítjük el a brokkolit, akkor annak nehéz ellenállni. De szóval akkor hol marad a brokkoli leve? A turmixolt brokkoli lével talán nem igazán jó kezdeni a napot. Még ha tesszük is, a zöld színe miatt a brokkoli lé nem mindig nagyon gusztusos. Sőt, ami a zöldséglé italokat illeti, van egy szabály, amely azt mondja, hogy a zöldséglé tartalmának nem több mint egyharmada a levelek vagy a “zöld” alkotórészekből kell származnia. Ha hozzá szeretnénk adni a brokkoli levet a diétánkhoz, az egészségünk érdekében feltétlen tegyük meg, és keverjük a brokkolit egy vagy több zöldséggel.

A sárgarépa jut talán az eszünkbe először. A sárgarépalé nagyon jól keverhető sok más zöldséggel, és ez alól a brokkoli se legyen kivétel. Készítsünk el egy sárgarépalevet és adjunk hozzá brokkolit, akkor csak alig fogjuk észrevenni a különbséget. Az íze nem igazán lesz jobb, vagy rosszabb, csak “más”. A zeller a másik zöldség, amit számos receptben teszünk hozzá. Sokan vannak, akik együtt isszák a sárgarépa-almalevet. Egy kis kísérletezést  megér  brokkoli leve is , amelynek  az íze nagyon jól illeszkedik a sárgarépához és az almához. És tényleg nem kell semmit sem tenni, hogy elrejtsük az ízét a brokkolinak. A brokkoli lé előnyei. Most, hogy már készül a turmixunk, amely tartalmaz lé formájában egy szép marék brokkolit is, mennyi előnnyel jár?

Ebből lesz a brokkoli Juice

Ebből lesz a brokkoli Juice

A válasz az, hogy sokkal. Bár a brokkoli 90%-a víz, nem túl sokban különbözik sok más zöldségtől és gyümölcstől, így egy igazán erőteljes tápanyagot-csomagot kapunk. Amellett, hogy gazdag szénhidrátokban és étkezési rostot is tartalmaz, a brokkoli lé gazdag kalciumban, vasban, magnéziumban, foszforban és káliumban. Emellett tartalmaz nyomokban számos más fontos ásványi anyagokat, és az egészséges C-vitamin és más vitaminok is jelen vannak benne, bár kisebb mennyiségben, és vannak más aminosavak a keverékben. Bár teljesen talán még nem gyógyítható a rák, de a brokkoli jól megérdemli a hírnevét, mint a rák elleni harcos, és ugyanez mondható el természetesen brokkoli levéről is

A kalcium tartalma a brokkoli lének jótékony hatással van a csontokra.Valójában ez a zöldség több kalciumot tartalmaz, mint néhány tejtermék. Továbbá, aki nem tud tejet inni akármilyen oknál fogva, az dönthet úgy, hogy brokkoli levet iszik, és így a kalcium bejut a szervezetébe annyi, amennyire szüksége van. Az ember látására is jótékony hatással van a brokkoli leve. Amellett, hogy magas az antioxidáns tartalma, a növény tartalmazza a luteint is . Ez a természetes vegyület segít a  látás   állapotromlásának megakadályozásában.  Az antioxidánsokban és a vitaminokban gazdag brokkoli zöldséglé a segíthet megelőzni például a gyomorrontást is.

  
Iktatva: Életmód brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013