0

Borjú parmezános rizzsel és brokkolival

Hozzávalók: 1 1/2 csésze rizs,zsírpapír, 1/4 csésze liszt, 2 evőkanál reszelt parmezán sajt, 1/2 teáskanál olasz fűszerkeverék , 1/8 teáskanál friss csipet bors ,2 evőkanál vaj,  2 evőkanál olívaolaj, 12 szelet borjú hús, 1/3 csésze tej,    1 csésze reszelt sovány mozzarella ,  1 teáskanál repceolaj,  1 szár zeller,  főtt rizs,  1 evőkanál por csirke húslevespor,  1 evőkanál petrezselyem, csipet bors,  1/2 teáskanál curry por, 500 g  brokkoli.Borjú parmezános rizzsel és brokkolival elkészítése. Előző nap készítsük el a rizst a csomagolás szerint.

Hagyjuk kihűlni, majd tegyük hűtőbe. Másnap állítsuk be a sütőt 160-170 fokosra. Keverjük össze a lisztet  a parmezán sajttal, és tegyük rá egy nagydarab zsírpapírra. Keverjük össze egy villával, amíg jól összekeveredik.Melegítsük fel a vajat és az olajt egy serpenyőben. Mártsuk a borjúhús tejbe, majd helyezzük a lisztes keverékbe. A liszt fedje be a borjúhúst, majd helyezzük a lisztes hússzeleteket az olvasztott vajba. Ismételjük meg az összes borjúhússal, majd tegyük forró sütőbe 15 percre. Amikor a vaj elkezd sisteregni, csökkentsük a hőt 150 fokra.

Borjú parmezános rizzsel és brokkolival hozzávalók

Borjú parmezános rizzsel és brokkolival hozzávalók

Húsz perc után öntsük a szószt a borjúszeletekre és a tetejükre tegyük rá a  mozzarella sajtot. Tegyük vissza a sütőbe, és pirítsuk addig, amíg a sajt ráolvad, a tetejükreEzalatt melegítsünk olajt egy nagy serpenyőben közepes hőmérsékleten. Finomra vágjuk össze a zellert, és pirítsuk meg benne. Amikor a zeller már puha, adjuk hozzá a főtt rizst, a húsleves port, a petrezselymet és a fűszereket. Jól keverjük össze, és melegítsük át, időnként kevergessük meg. Öblítsük le a brokkolit egy szűrőedényben. Tegyük egy mikrohullámú sütőbe tehető edénybe fedővel, és a mikrohullámú sütőben pároljuk meg magas hőmérsékleten 4 percig. Ha készen van, akkor adjuk hozzá a  fűszereket  és a vajat.  Ez egy csodálatos vacsora!

  
Iktatva: Rakott brokkolik Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013