0

Bellaverde brokkoli saláta körtével

Nehézség: könnyű. Főzési idő:kevesebb, mint 30 perc.  Bellaverde brokkoli saláta körtével hozzávalók. 200 g brokkoli® Bellaverde, 150 g sárgarépa 1×1 cm-es kockára vágva, 200 g burgonya 1×1 cm-es kockára vágva.Körte fokhagymás szósszal hozzávalói:½ gerezd fokhagyma2 körte (bármilyen fajta),csipet só, 105ml napraforgóolaj, ½ evőkanál szója lecitin.Bellaverde brokkoli saláta körtével elkészítése.Tegyünk fel egy edénybe vizet, és forraljuk fel.

A forrázás ne tartson tovább 5 percnél. Ezután tegyük a forró brokkolit egy tál jeges vízbe. Ha kihűlt a brokkoli, akkor csepegtessük le, és tegyük félre.Főzzük meg a burgonyát és a sárgarépát forrásban lévő vízben puhára. Ezután tegyük ezeket is egy tál hideg vízbe. Majd szűrjük le és tegyük félre.Körte fokhagymás szósszal előkészítés:Hámozzuk meg és tisztítsuk meg a körtét, és vágjuk darabokra.Tegyük a darabokat forró vízbe 5 percig, majd tegyük hideg vízbe.

Bellaverde brokkoli saláta körtével hozzávalói

Bellaverde brokkoli saláta körtével hozzávalói

Amikor a körte szeletek lehűltek, tegyük bele őket egy keverő edénybe együtt a gerezd fokhagymával, a lecitinnel és sózzuk meg. Keverjük össze az egészet addig, amíg homogén mártást kapunk.Öntsük az olajt egy edénybe.Helyezzük bele a kézi mixerbe, kapcsoljuk be a maximális sebességre, és a szósszal együtt keverjük nagyon jól össze. Ha további só kell bele esetleg, akkor azt már kézzel is hozzákeverhetjük. A brokkoli és a körtés saláta kicsit furcsa lehet először, de ha megkóstolják, nem fognak csalódni az érdekes ízkombináció miatt. Könnyű, nyári saláta.

  
Iktatva: Saláta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013