0

Bélszin Bellaverde brokkolival

Nehézség: Könnyű Előkészítési idő: 10 perc.  Főzési idő: 20 – 25 perc Adag: 4. Hozzávalók. 350g újburgonya,4 szelet (150g) bélszín 15ml / 1 evőkanál olívaolaj + 5ml, 2 újhagyma finomra vágva, 400g Bellaverde brokkoli, 50g vaj,1 nagy tojás sárgája, 10ml citromlé,2 evőkanál friss bazsalikom, apróra vágva,só és frissen őrölt fekete bors. Bélszin Bellaverde brokkolival elkészítése.A burgonyát főzzük meg forrásban lévő sós vízben 10-15 percig, vagy amíg meg nem puhul. Miközben fő a burgonya, melegítsünk fel egy serpenyőt.

Tegyük bele az 5ml olívaolajt. Mind a két oldalán sózzuk, és  borsozzuk meg  a steaket. A  bellaverde brokkolit  mossuk, meg  és a vágjunk le  egy kicsit a szára végéből. Vegyünk egy nagy serpenyőt, amibe enyhén sós vizet forralunk. Amíg felforr a víz, készítsük el a hollandi mártást. Olvasszuk fel a vajat egy kis serpenyőben. Tegyük bele a tojás sárgáját egy turmixgépbe, kapcsoljuk be, és lassan öntsük bele a forró vajat és keverjük addig, amíg be nem besűrűsödik. Keverjük hozzá a citromot, a bazsalikomot, a sót és a borsot ízlés szerint.

Bélszin Bellaverde brokkolival  alapanyagai

Bélszin Bellaverde brokkolival alapanyagai

Süssük meg a steaket a forró serpenyőben 10-12 percig körülbelül. Közben főzzük meg a bellaverde brokkolit a forrásban lévő vízben 3 percig, vagy amíg csak szükséges. Csepegtessük le jól egy szűrőedényben. Tartsuk melegen.Szűrjük le a burgonyát, tegyük vissza a serpenyőbe, majd enyhén törjük össze őket egy villával, keverjük el 1 teáskanál olívaolajjal, adjuk hozzá az újhagymát és a fűszereket.Osszuk el a burgonyát a négy steak szeletre, tegyünk melléje és néhány darab bellaverde brokkolit, majd a hollandi mártással locsoljuk meg, és tálaljuk.

  
Iktatva: Marhahús Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013