Nehézség: Könnyű Előkészítési idő: 10 perc. Főzési idő: 20 – 25 perc Adag: 4. Hozzávalók. 350g újburgonya,4 szelet (150g) bélszín 15ml / 1 evőkanál olívaolaj + 5ml, 2 újhagyma finomra vágva, 400g Bellaverde brokkoli, 50g vaj,1 nagy tojás sárgája, 10ml citromlé,2 evőkanál friss bazsalikom, apróra vágva,só és frissen őrölt fekete bors. Bélszin Bellaverde brokkolival elkészítése.A burgonyát főzzük meg forrásban lévő sós vízben 10-15 percig, vagy amíg meg nem puhul. Miközben fő a burgonya, melegítsünk fel egy serpenyőt.
Tegyük bele az 5ml olívaolajt. Mind a két oldalán sózzuk, és borsozzuk meg a steaket. A bellaverde brokkolit mossuk, meg és a vágjunk le egy kicsit a szára végéből. Vegyünk egy nagy serpenyőt, amibe enyhén sós vizet forralunk. Amíg felforr a víz, készítsük el a hollandi mártást. Olvasszuk fel a vajat egy kis serpenyőben. Tegyük bele a tojás sárgáját egy turmixgépbe, kapcsoljuk be, és lassan öntsük bele a forró vajat és keverjük addig, amíg be nem besűrűsödik. Keverjük hozzá a citromot, a bazsalikomot, a sót és a borsot ízlés szerint.

Bélszin Bellaverde brokkolival alapanyagai
Süssük meg a steaket a forró serpenyőben 10-12 percig körülbelül. Közben főzzük meg a bellaverde brokkolit a forrásban lévő vízben 3 percig, vagy amíg csak szükséges. Csepegtessük le jól egy szűrőedényben. Tartsuk melegen.Szűrjük le a burgonyát, tegyük vissza a serpenyőbe, majd enyhén törjük össze őket egy villával, keverjük el 1 teáskanál olívaolajjal, adjuk hozzá az újhagymát és a fűszereket.Osszuk el a burgonyát a négy steak szeletre, tegyünk melléje és néhány darab bellaverde brokkolit, majd a hollandi mártással locsoljuk meg, és tálaljuk.