Vesse az idén ősszel a brokkolit, és élvezni fogja a leggyengédebb és legízletesebb brokkolit, amit valaha is ehet. A titok, hogy a legjobb ízű brokkolit fogyasszuk, az nem a fűszerezéstől, hanem az évszaktól függ. A brokkoli, ha hűvös időben érlelődik, akkor egészségesebb fejet és édesebb ízt eredményez, mintha más időpontban vetnénk. A brokkoli a legjobban ősszel nő, mert a tavaszi feltételek kiszámíthatatlanok lehetnek. A hőmérséklet felmelegedésekor kora tavasszal, a hő-stressz hatására a brokkoli virágbimbója kinyílik idő előtt.
És ha magas hőmérsékleten érik meg a brokkoli, az okozhat keserű ízt, laza fejeket, vagyis kisebb és kevésbé lesz finom a virág.Ősszel, a brokkoli nagyobb és ízletesebb fejeket termel a hűvösebb időben. Könnyen kitalálhatjuk ezek alapján, hogy remek alkalom, hogy a brokkoli magokat idén ősszel ültessük el. Ha szeretné a magokat közvetlenül a kertbe kiültetni, erre körülbelül 85 -100 nappal az első őszi fagy beköszönte előtt legyen a nyár közepén, illetve végén a legalkalmasabb az idő erre. De hova ültessük a növényt?

Az őszi brokkoli I.
A brokkoli legjobban a teljes napfényben nő, és ott, ahol a talaj enyhén savas (pH 6,0 és 6,8 között), termékeny és jó vízelvezetésű, de nedves és következetesen gazdag szerves anyagban.A megfelelő pH és szerves anyag segítségével biztosíthatjuk, hogy a tápanyagok, különösen fontos nyomelemek, mint a bór, rendelkezésre álljanak. (A bór hiánya okozhat a brokkolinál üreges szárat, de ha túl sok van, akkor mérgező a növény, így a talaj vizsgálat elengedhetetlen.) . Az őszi brokkoli ültetésénél sajátos követelmény a távolság. A növények 15-18 cm-re legyenek egymástól. Gondoskodjunk arról, hogy a kiültetésnél a brokkoli gyökere valamivel mélyebben legyen a földben, mint az ültető cserépben volt.