0

Articsókás és brokkolis tésztasaláta

A melegebb hónapokban nem tudunk ellenállni annak, hogy hatalmas tételekben nagyszerű salátákat fogyasszunk. Válogassuk szabadon az összetevőket, mivel az a recept a legjobb sokszor, amit megfelelően készítettünk el a saját ízlésünk szerint. Brokkolis tésztasaláta:  Ha úgy tetszik, meg is lehet főzni puhára brokkolit, mielőtt ebbe a salátába keverjük.Hozzávalók: Só és bors ízlés szerint,25 dkg  szárított penne tészta, 2 evőkanál ecet vagy fehér borecet, 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva, 3-4 evőkanál   extra szűz olívaolaj, 500 g marinált articsóka , lecsepegtetett és feldarabolt, 1 kis piros kaliforniai paprika, kimagozva és apróra vágva, 1 kis zöld kaliforniai paprika, kimagozva és apróra vágva.

Articsókás és brokkolis tésztasaláta hozzávalók

Articsókás és brokkolis tésztasaláta hozzávalók

30-40 dkg  brokkoli virág, 15 dkg szeletelt kimagozott olajbogyó, 20 dkg reszelt Parmigiano Reggiano sajt vagy 1 csésze morzsolt feta sajt. Elkészítése: Tegyünk fel egy nagy fazék sós vizet, forraljuk fel, tegyük bele a tésztát, és főzzük, amíg tészta kellően megpuhul, kb 10 perc. Öblítsük le jól, és tegyük félre, hagyjuk kihűlni.Egy közepes méretű tálban, habverővel keverjük össze az ecetet, a fokhagymát, a sót és a borsot. Lassan adagoljuk hozzá az olajt, miközben továbbra is habverővel állandóan keverjük, hogy egységes öntetet kapjunk. Ha az öntet kész, akkor adjuk hozzá a tésztát, az articsókát, a paprikát, a brokkolit, az olajbogyót, a bazsalikomot, a sajtot, a sót, a borsot, keverjük óvatosan össze és tálaljuk. 8 főre szól a recept.

  
Iktatva: Saláta Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013