0

A vitaminok a brokkoliban

A brokkolinak az a hírneve, amit úgy fogalmazhatunk, mint egy borzalmas ízű zöldség, amit a szülők rákényszerítenek a gyerekekre, igazán méltánytalan.  Először is, brokkoli egy ízletes zöldség, különösen, ha összevetjük az ételeket és a leveseket. Másodszor, a brokkoli tele van vitaminokkal, úgy hogy csodákat tehet az egészségre.Íme, néhány a vitamin, ami megtalálható ebben a keresztes virágú zöldségben:C-vitamin. Egy nagyon fontos antioxidáns, a C-vitamin segíti a szervezetben a vas és az anyagcsere felszívódását. Ez erősíti az immunrendszert, hogy erősebben tudjunk a harcolni a betegségek ellen.

A C-vitamin nem csupán nyomokban található meg a brokkoliban. Egy 30 dkg félig sült brokkoliban több a C-vitamin, mint a legtöbb citrusfélékben. K-vitamin. Ha nincs elég K-vitamin a szervezetünkben, a vérrögök alakulhatnak ki.Eltekintve a véralvadás mellett, a brokkoli segíti az erős csontok kialakulását és így megakadályozza a későbbi csontritkulást. A-vitamin. Segíti erősíteni a csontokat és a fogakat. De ami a legfontosabb, A-vitamin fontos szerepet játszik a jó látás fenntartásában.Ennek a vitaminnak a hiánya a szervezetben olyan látásromlást is okozhat, hogy az éjszakai vezetést akadályozza, rosszabb esetben vakság is kialakulhat.

A vitaminok a brokkoliban

A vitaminok a brokkoliban

B6-vitamin (piridoxin) A piridoxin-vitamin elengedhetetlen, hogy jelentős szerepet játszik a  vörösvértestek termelésében  és támogatja a különböző tevékenységeket  az idegrendszerben.Megkönnyíti a fehérjék, zsírok, a cukor és a keményítő az anyagcseréjét. Ha nincs elég B6-vitamin a szervezetben, a személy kimerültséget érez, rohamok és görcsökhöz vezethet, ekcéma, seborrhoeás dermatitis és egyéb bőrbetegségek, vérszegénység, rossz közérzet és egyéb betegségek fordulhatnak elő.

  
Iktatva: Életmód brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013