0

A sokoldalú brokkoli

A brokkoli csodanövény. Jelentőségét nem olyan régen kutatásokkal támasztották alá. Több országban végeztek vizsgálatokat jótékony hatásáról. Többek között állatokon végzett kísérletekkel is bizonyították milyen összetétele van, és a szervezetre milyen hatást fejt ki. Az egyik nagyszerű tulajdonsága, a daganatos betegségek megelőzésében rejlik. A brokkoli rendszeres, heti háromszori fogyasztása akár a rákos megbetegedések folyamatának a visszafordításában is segíthet.

Kálium tartalma nagyon magas, de tartalmaz ezen kívül kalciumot, magnéziumot,, nátriumot , vasat, cinket  és foszfort is. Vitaminok is megtalálhatók benne. A brokkoli nyers formában tartalmazza a legtöbb, a szervezet számára értékes anyagokat, így például savanyúságként, saláta alapanyagként is az asztalunkra tehetjük. Fontos, hogy ne főzzük túl, gyógyító hatása így érvényesül a legjobban. A tüdő tisztításában is szerepe van, így a brokkoli a dohányosok számára is fontos és nélkülözhetetlen. Rosttartalma miatt kedvelt összetevője a sportolóknak, testépítőknek is.

A sokoldalú brokkoli

A sokoldalú brokkoli

A brokkoli hajtásaiból készített kivonat a bőrre juttatva a bőrrák kockázatát is csökkenti. Öregedés gátló hatása pedig talán nincs is olyan ember, akire ne lenne hatással. A nők terhesség idején különösen fontos, hogy fogyasszanak rendszeresen brokkolit, a folsav tartalma védi a születendő gyermeket a rendellenességek kialakulásától. Lé formában elkészítve, ízlés szerint akár más zöldséggel együtt életünk mindennapi részesévé válhat. Babáknak is elkészíthető, így a brokkoli beépíthető kora gyermekkortól kezdve étrendünkbe.


  
Iktatva: A brokkoli Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012