0

A frissen szedett brokkoli fagyasztása

A fagyasztás egy nagyszerű módja annak, hogy meghosszabbítsuk úgymond a frissen szedett a brokkoli életét. Ezzel ezt az egészséges zöldséget tálalhatjuk az asztalon, a szezon végén is,  a betakarítás után. Hogyan lehet helyesen lefagyasztani a frissen szedett brokkolit, hogy biztonságosan tudjuk enni? Először is, alaposan öblítsük le a brokkolit. Ha az öblítés után úgy látjuk, hogy rovarok vannak jelen a fejrészen, akkor áztassuk be fél órára sós vízbe.

30 perc után öblítsük le újra  friss vízzel. Ha tiszta, vágjuk le el a brokkoli virágait, akkorára, amekkora nekünk a kívánatos brokkoli rózsák felhasználáshoz. Vágjuk  le róla az összes levelet és kemény végeit, így készítsük elő a brokkolit előfőzéshez.Tegyünk vizet egy fazékba, és várjuk meg, amíg felforr. Amint a víz forr, dobjuk bele a brokkolit és hagyjuk forrni kb 3 percig. Blansírozás után, áztassuk a brokkolit hideg vízbe, hogy azonnal leállítsuk a főzési időt. Hagyjuk benne a vízben körülbelül három percig. Ezután öblítsük le a brokkolit. Győződjünk meg arról, hogy eltávolítottuk róla a felesleges vizet.

A frissen szedett brokkoli fagyasztása

A frissen szedett brokkoli fagyasztása

Használhatunk vagy dobozokat, vagy fagyasztó zacskókat a brokkoli tárolásához. Bárhogyan is döntünk, hogy melyiket használjuk, győződjünk meg arról, hogy eltávolítottunk belőle annyi levegőt, amennyit csak tudtunk. Csomagolás után szorosan zárjuk a dobozt vagy a zacskót. A fagyasztott brokkolit nagyon egyszerű felhasználni – nincs szükség a felolvasztásra. Használhatjuk úgy, ahogy egyébként tennénk a friss brokkolival. De ne felejtsük el, hogy a brokkoli már fagyasztás előtt, részben meg van főzve. Ez azt jelenti, hogy nincs, szükség arra,  hogy hosszabb ideig főzzük, mint máskor. Emlékezzünk erre, hogy elkerüljük a  túlfőzését a brokkolinak  és véletlenül elveszítse  a tápanyagokat, az állagát  és az  ízét.

  
Iktatva: Felhasználása, konyhai praktikák Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012