0

A brokkolik nevében

A nevem Brokkoli – János, és engedéllyel rendelkezem, hogy gyógyítsak. Igen, ez így van, én vagyok a világ egyik legerősebb szereplője a csendes háborúban, a gazember – Rák ellen. Én egy ravaszul álcázott ízletes zöldség vagyok, de a hátam mögött megnyerő ízem van és egy sereg tápanyaggal kész vagyok védelmet nyújtani a közös ellenségünk ellen.Hadd mondjak el többet arról, hogyan is tudok segíteni. A káposztafélékhez tartozom és a káposzta családdal szoros kapcsolatban vagyok.

Mint látszik, van egy határozott megjelenésem – szedéskor úgy nézek ki, mint egy kicsi, sűrű fa, zöldes-fehér ágakban végződő összetapadt kicsi, kerek, szorosan csomagolt kék-zöld virágbimbóval.Társaim között vannak olyan brokkoli fejűek is, akiknek színe lilás zöld. Van egy finom ízünk, és ha mindenki a bolygónkon enne elegendő brokkolit, mi kiirthatnánk az éhínséget, a betegségeteket és a rossz vicceket a káposztafélék családjáról!Tudták?A brokkolik nevében szólok.

A brokkolik  nevében

A brokkolik nevében

Kapcsolatban vagyunk mind a káposztával, a karfiollal, és mint mondtam, része vagyunk a zöldségek egy fontos csoportjának, amely segíthet csökkenteni a rák kockázatát.Mi egykor az ismert olasz spárga voltunk.Ne becsüljék  alá a brokkoli a hatalmát! Mi híresek lettünk, amikor a megtalálták azt a vegyületet, amit sulphoraphane-nak hívnak, és ez egy daganatellenes szer.Mi jó forrásai vagyunk a diétás rostnak is, és kaphatnak  tőlünk kálium- és, E-vitamint, folsavat és béta-karotint. Szeressenek meg minket és fogyasszanak.

  
Iktatva: Életmód brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013