0

A brokkoli, mint szuperétel

A gyermekek többsége gyűlöli a brokkoli – néhány felnőtt is. De van egy ok, amiért kénytelenek vagyunk megenni ezt a zöldséget. Ez azért van, mert ez egy szuper élelmiszer. Hosszú a listája a táplálkozási egészségre gyakorolt jótékony hatásának. Annak, aki eszik brokkolit,  ne is legyen meglepve, hogy a brokkoli ki lett nevezve egy szuper élelmiszernek. Képzeljük el, hogy csak két virág brokkolit eszünk meg, ami lehet enyhén főtt vagy nyers, már növényi tápláléknak számít. Így tápláló is.Mit is csinál konkrétan a brokkoli a testünkkel? A stressz a mindennapi életünkben annyira jelen van, hogy úgy tűnik, hogy az emberek idő előtt megöregednek.

Ez persze nem csak a stressz miatt van, hanem a feldolgozott élelmiszereknek is köszönhető, amit eszünk, hogy  hajlamosabbak vagyunk a betegségekre és az öregedésre. De mivel a brokkoli gazdag luteinben, ami egy antioxidáns, így késlelteti ezek előrehaladását, illetve az időskori degenerációt. A brokkoli beiktatása a napi étrendbe minden bizonnyal késlelteti még néhány évig a ráncok kialakulását is természetes módon. De a szépséget félretéve, nagyon sok más fontos egészségügyi érdeme van, ha az étkezésünkben megtalálható a brokkoli.

A brokkoli, mint szuperétel

A brokkoli, mint szuperétel

A brokkoliról tudjuk, hogy gazdag fitokemikáliákban, ami a rák elleni küzdelemben segít. Sulforaphane, béta-karotin, lutein, xeaxanthin mind a karotinoidok, melyek segítenek megelőzni a rák különböző típusait, leginkább azt, ami befolyásolja a vastagbél és a húgyhólyag megbetegedését . Ezek a természetes anyagok védik a szemet és a bőrt a nap a káros ibolyántúli sugaraitól is.A brokkoli kiváló forrása a folsavnak, amely vélhetően jelentős szerepet játszik a szívbetegségek megelőzésében. Ez segíti az agy fejlődését, és megakadályozza a születendő babáknál a  születési rendellenességek kialakulását.

  
Iktatva: Életmód brokkolival Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013