0

A brokkoli mag

A brokkolit magról is termeszthetjük. A mag beszerzése nagyon fontos, és körültekintést igénylő feladat. Vetőmagot nagyon sok helyen kínálnak eladásra. Van belőle több fajta. Azt érdemes választani a magok közül, amelyiknek tudjuk maradéktalanul biztosítani a legoptimálisabb feltételeket a megfelelő növekedéshez. Például a lila fajta mag késő télen vagy kora tavasszal is szedhető fajta, tehát érdemes lehet ezt a típust választani.

Fagyban is eláll, nagyon szívós. Fajtától függően vethetjük a brokkoli magot szabad földbe vagy hideg ágyba is. A mag kikelése után kezdhetjük meg a szabadföldi kiültetést. Vannak olyan brokkoli magok, amelyeket csíráztatáshoz ültetünk. A brokkolit minden évben újra kell ültetni. A brokkoli virágát szedjük le, de a szárat is felhasználhatjuk ételeink elkészítésekor. A brokkolinak több fajtájú magja is van. A brokkoli mag vásárlásakor vegyük figyelembe a brokkoli tenyészidejét. Rövid-, közép-, és hosszú- tenyészidejű magot lehet vásárolni.

Ez lesz a brokkoli magból

Ez lesz a brokkoli magból

Ha a rövid tenyészidejű magot választunk, akkor lehetőségünk van másodvetésre is belőle. A vetőmag szükségletet megtalálhatjuk a brokkoli mag zacskóján. Pontos leírást találunk, szabadföldi felhasználáshoz is, meg palánta-neveléshez is. A brokkoli magok között vannak hibrid fajták is. Ezek nem fajta magok, így a további felhasználásra nem alkalmasak, vagyis a következő évre nem érdemes a magját vetésre félretenni. Próbálkozzunk nyugodtan a brokkoli termesztésével, nem igényel különösebb szakértelmet a termesztése.

  
Iktatva: Termesztése Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012