0

A brokkoli főzése, párolása

A brokkoli több módszerrel lehet főzni.  A brokkolit addig kell főzni, amíg meg nem puhul, de ropogós marad. A főzés megkezdése előtt, készítsük elő a brokkolit, a fejet alaposan öblítsük le hideg vízzel, és távolítsuk el a fonnyadt vagy sérült leveleket. Miután a brokkolit darabokra vágtuk, áztassuk sós vízben vagy ecetes vízben, hogy segítsük a rovarok kijutását a virágból. Ha a szárat is fogjuk használni, akkor vágjuk le a szár kemény alsó végét.Ezután vágja le azt a szárrészt, ami, körülbelül 3-4 cm-re van a virág alatt. Hámozzuk meg a szár kemény külső rétegét egy zöldség hámozóval vagy nyesedék késsel.

Vágjuk a szárat hosszában negyedbe Ha az egyes virágok viszonylag nagyok, akkor lehet hosszában kettévágni, hogy kisebb darabokat kapjunk. A brokkoli szárakat hosszabb ideig tart főzni, mint a virágot, így mikor főzzük a brokkoli darabokat, akkor a szár darabokkal kell kezdeni a főzést néhány perccel a virág főzése előtt.A brokkoli párolása: Adjunk egy fazékba annyi vizet, hogy a teteje ne érje el a gőzölő kosár alját. Magas hőfokon forraljuk fel a vizet.

 A brokkoli főzése, párolása

A brokkoli főzése, párolása

Helyezzük a szár darabokat a gőzölő kosárba és helyezzük a kosarat a forró víz felé, ügyelve arra, ne jöjjön fel a víz a lyukakon keresztül a kosárba. Fedjük le és főzzük 4-5 percig. Adjuk hozzá a virágokat, fedjük le, és a gőzöljük további 5 percig. Mikrohullámú készülékben főzött brokkoli.Helyezzük a brokkolit egy mikrohullámú sütőben használható tálba. Rendezzük el úgy, hogy a virágok legyenek középen, a szárak a tál külső szélein.Öntsünk rá két evőkanál vizet a brokkoli darabokra.Fedjük le és pároljuk 5-6 percig. A párolás után hagyjuk letakarva az edényt és hagyjuk állni 4-5 percig.Öntsük le a felesleges nedvességet.

 

  
Iktatva: Felhasználása, konyhai praktikák Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012