0

A brokkoli csíráztatása

Ahogy terjed napjainkban a csírák fogyasztása, egyre többen próbálkoznak meg  otthonukban csíráztatással. A csíráztatás nem bonyolult dolog, egész nyugodtan megpróbálhatjuk magunk is. Először is nagyon fontos, hogy megfelelő minőségű magot szerezzünk be. Véletlenül se csíráztassunk vegyszeresen kezelt magot. Próbáljunk meg olyan helyről beszerezni, ahol rendszeresen ellenőrzik a magokat, amelyeknek kiváló a minősége. A mag gyakorlatilag a felnőtt növény fejlődéséhez biztosítja az energiát.

Ilyenkor a legnagyobb a növény enzimtartalma. A brokkoli csíra neveléséhez szerezzünk be egy csíráztató tálat. Jó, ha kimérjük a brokkoli magot, mennyit szeretnénk csíráztatni. A csíráztató edénybe vizet töltünk, hogy ellepje a magokat. A brokkoli csíra neveléséhez szoba-hőmérsékletű vizet használjunk. A csíráztató edényt takarjuk le. Általában egy héten belül a mag növekedni kezd. Az áztatási idő letelte után a magokat leöblítjük. Ezt a műveletet nagyon jó, ha naponta legalább kétszer megismételjük.

Brokkoli csíráztatás

Brokkoli csíráztatás

A magoknak levegőre is szükségük van, így ne álljanak egészen víz alatt. A maghéj ekkorra megreped, és kezd kialakulni a csíranövény.  Brokkoli csíra kialakulása 3-5 nap közé tehető általában, megfelelő körülmények között. Ekkora tartalmazza az összes szervezetünk számára nélkülözhetetlen vitaminokat, anyagokat. A brokkoli csíra felhasználása változatos, akár önmagában is csipegethetünk belőle. A brokkoli csíra neveléséhez otthoni csíráztató berendezést is beszerezhetünk, mely biztosítja a brokkoli csíra optimális fejlődését.

  
Iktatva: Termesztése Címkék: 

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012