0

A brokkoli a szívbetegségek ellen

Ez lehet még egy másik oka annak, hogy Önnek és a gyerekeknek enniük kell brokkolit: erősíti a szívet és védi meg az oxigénhiánytól.A tudósok által végzett vizsgálatok bebizonyították, hogy olyan vegyületek vannak a brokkoliban, konkrétan a tioredoxin, ami segíthet megelőzni a szívrohamot. A vegyület megszabadít a szabad gyökök és az antioxidánsok felgyülemlésétől a szervezetben, ezáltal megakadályozza a stroke-t, a magas vérnyomást és más szívbetegségeket. A vizsgálatot végeztek patkányokon, melyek brokkoli kivonatot kaptak két héten keresztül. Ennek az időszaknak a végére a patkányok szívének a  pumpáló képessége javult.

Továbbá, amikor a tudósok megfosztották a patkányok szívét az oxigéntől – össze tudjuk vetni olyan az, körülbelül, mint a szívroham az emberben – a patkányok szívizmában kevesebb kár keletkezett. A patkányoknál is megjelentek az antioxidánsok és csökkentették a szív és a vese a gyulladását. A kutatók úgy vélik, hogy ez a vegyi anyag van a brokkoliban, ezért értek el ilyen eredményeket.Más fontos vegyületek  közé tartozik a brokkoliban   a szelén és sulforaphane amelyeknek egyaránt az a szerepe, hogy megfékezze a rák kialakulását és terjedését.

A brokkoli a szívbetegségek ellen

A brokkoli a szívbetegségek ellen

Azok az artériák a szervezetben, amelyek nem rendelkeznek aktív protein nevű Nrf2 anyaggal, hajlamosabbak a megbetegedésekre. De a Brassica családba tartozó zöldségek, mint brokkoli is, képesek aktiválni a Nrf2 anyagot ezeken a területeken, és megvédheti a szervezetünket. Ha az emberek reagálnak ugyanúgy, ahogy a patkányok tették, akkor meg kellene enni  egy gramm vagy két friss brokkoli virágot napi egy kiló testsúlyra kiszámolva – ez körülbelül 2-4 dkg brokkolit jelent egy 70 kg súlyú embernek.Reméljük, ugyanezeket a vizsgálatot meg lehet majd ismételni ezúttal embereken is és sikeresnek is bizonyulnak.

  
Iktatva: Életmód brokkolival Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013