0

Őszi brokkoli II.

A brokkoli kiültetése előtt dolgozzunk bele a talajba 2-4 cm mélyen gazdag komposztot vagy egy vékony réteg jól érlelt trágyát. A nyúl trágya egy személyes kedvenc, bár bármilyen trágya vagy komposzt beásása segíthet termelni nagy és ízletes fejeket termesszünk. Miután a növény betakarította a központi fejet, akkor ösztönözhetjük a további termést nitrogénben gazdag műtrágya alkalmazásával, mint például a halliszt. A fagyás okozhat sérülést, amely bekapcsolja hűtést, így  a bimbók lilák  lesznek és  megpuhulnak  fejek, bár még mindig alkalmasak lesznek a fogyasztásra.Védelem a kártevők ellen.

A legjobb védelem az, hogy termeljünk egészséges növényeket, ami az egészséges talajjal kezdődik. A rovar kártevők általában kevésbé vannak jelen ősszel, mint tavasszal. Szüreti tanácsok. A legjobb ízű akkor a brokkoli, ha a bimbók csak  kezdenek duzzadni, de még mielőtt a sárga szirmok kezdenek kifejlődni. Tartsuk szemmel a fejet, mert ha elkezd terjedni a kinyílás, akkor a rügyek kezdenek kivirágozni. A központi fej leszedését körülbelül  5-8 cm a szár alatt kell levágni. Fontos, hogy a brokkoli betakarítását reggel végezzük el, mielőtt a növények felmelegednek, mert a brokkolinak nagyon magas a légzésszáma.

Őszi  brokkoli II.

Őszi brokkoli II.

Most, hogy a legjobb ízű brokkolit készülünk  ültetni,  jegyezzük meg, hogy az ízét nem éppen a túlfőzéssel tudjuk biztosítani. A brokkoli akkor a legjobb, ha puhára főtt, de még mindig éles, élénk a színe. A virág, ha elfehéredett a főzés során, és utána jeges fürdőbe tesszük, megőrzi frissességét. Ezután gyorsan pirítsuk meg olívaolajban. Természetesen, a legjobb ételeket házilag termelt brokkoliból, tökéletesen fűszerezve tudjuk elkészíteni. Vágjunk bele, és a tanácsokat követve próbáljunk meg a tökéletes őszi brokkoli termesztésével.

  
Iktatva: Termesztése Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013