0

Ázsiai módon párolt brokkoli

Az ázsiai módon készített brokkoli receptje megint arra egy bizonyíték, hogy a brokkolit mennyire sokféle formában lehet elkészíteni. Hamar elkészül, és változatosabbá tehetjük a brokkoli íz világát, a köretek választékát bővítve ezzel is. A recept hozzávalói: 3 evőkanál szójaszósz, 2 evőkanál rizsecet, 2 teáskanál földimogyoró olaj, 35-40 dkg brokkoli, 1 kiskanál nádcukor, világos, 1 chili paprika, 2 kanál citromlé. A párolt brokkoli elkészítése:

A brokkolit a szokásos módon megtisztítjuk, és még a zsenge szárát is felhasználjuk. Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, és egy drótkosárba belehelyezzük a brokkoli rózsákat. A brokkoli szárakat, azt nyugodtan tegyük a sós vízbe, az lassabban fő meg mint a brokkoli rózsái. A rózsákat sem kell nagyon megfőzni, maradjanak inkább roppanósak, de belül természetesen puhák. Ehhez a brokkoli rózsák nagyságától függően 5-6 perc is elég. A szósz elkészítése:

Ebből lesz az ázsiai módon párolt brokkoli

Ebből lesz az ázsiai módon párolt brokkoli

A chili paprikát megmossuk, majd kettévágjuk hosszában. A magokat és az ereket vágjuk ki belőle, majd vágjuk apró darabokra. Keverjük hozzá a szójaszószt, a cukrot, a földimogyoró olajt, a rizsecetet, és a citromlevet, amit kóstolással tegyünk bele. A brokkolikat egy tálba rendezzük, majd az elkészített mártással leöntjük. Az így elkészített párolt brokkolit gyakorlatilag akár sült húsok, grillezett húsok, vagy akár halak mellé is tálalhatjuk köretként.

  
Iktatva: Köret Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2012