0

Áfonyás bab és brokkoli krémleves

Ez a recept egy olasz étel, érdemes megcsinálni, mert az áfonya és a bab nagyon jól illeszkedik a brokkolihoz. Hozzávalók. 25 dkg bab, 1 csésze szárított áfonya, 1 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 500 g brokkoli. Köret hozzávalói: reszelt pecorino sajt, extra szűz olívaolaj. Áfonyás bab és brokkoli krémleves elkészítése.

Áztassuk a babot egy éjszakán át, majd cseréljük le az áztatóvizet friss vízre és forraljuk fel. Ha felforrt a víz, csökkentsük a hőt és pároljuk puhára a babot, adjunk hozzá ízlés szerint sót, amikor már majdnem kész.Mossuk meg a brokkolit és vágjuk le a virágokat. Tisztítsuk meg a kemény héjaktól a szárakat és vágjuk őket darabokra,  a hosszuk ne legyen több mint 2 cm.Tegyünk fel egy közepes fazékban vizet forrni, sózzuk és tegyük bele a brokkoli szárát, és a virágokat csak később tegyük bele a szárakhoz.

Áfonyás bab és brokkoli krémleves alapanyag

Áfonyás bab és brokkoli krémleves alapanyag

Vegyük ki a vízből a brokkolit, tegyünk félre körülbelül egy csésze vizet, abból, amiben főztük. Egy közepes méretű serpenyőben, pirítsuk meg hagymát és a fokhagymát puhára. Adjuk hozzá a babot és a félretett brokkolis főzővizet és keverjük össze mindent. Ízlés szerint ízesítsük sóval és borssal.Ha minden megfőtt rendesen, akkor pürésítsük egy turmixgépben. Majd tegyük vissza az edénybe, és melegítsük át.Tálaljuk reszelt pecorino sajttal  és nyers olívaolajjal permetezzük meg a tetejét.

  
Iktatva: Leves Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Brokkoli 2013